Aspecte esentiale in divort

Alaturi de toate motivele invocate pentru a contacta de indata un avocat pentru divort, cum ar fi sfatuirea obiectiva, suport emotional si intelectual, planificarea procesului, mai sunt alte aspecte importante ce trebuiesc transate si abordate cu tact pentru buna desfasurare a raporturilor intre soti dar si a intregului proces de divort.

Astfel, inainte sa va exprimati intentia de a divorta, va recomandam sa luati legatura cu un avocat specializat pentru a va informa si sfatui cu privire la cele mai importante chestiuni legale si practice in acest demers. Acestea trebuiesc discutate de la inceput, planuite cu grija, astfel incat la momentul comunicarii intentiei de divort sa aveti deja un plan si un mod de actiune bine definit. Acest sfat vine pentru interesul tuturor partilor implicate, a voastra in calitate de soti, a copiilor, a celorlalti membri ai celor doua familii, a bunurilor si valorilor implicate.

In consecinta, trebuie discutat si lamurit :

In privinta contabilizarii bunurilor ce vor forma obiectul partajului. Unul dintre avocatii cabinetului nostru va va explica care sunt bunurilor ce vor intra in partaj, in ce mod vor fi impartite si ce pasi trebuiesc completati pentru a beneficia de o diviziune echitabila a bunurilor si valorile dobandite in decursul casniciei voastre.

Un al doilea amanunt relevant este reprezentat de sfaturile si explicatiile legate de modul in care aceste bunuri vor fi impartite, despre cum se va desfasura procesul de impartire a bunurilor, drepturile tale in legatura cu acestea.  

Un alt aspect relevant este modul in care chestiunea datoriilor comune va fi abordata. Cei mai multi soti se gasesc in situatia in care au contractat credite spre beneficiul ambilor soti. Acestea trebuiesc contabilizate, evaluate, stabilit felul in care vor fi abordate in procesul de divort. Nu omiteti sa informati avocatul cu privire la acestea. Faceti-va o lista de dinainte sa aveti toata informatia la indemana.

In cazul in care exista copii, vom discuta si lamuri despre cum va functiona custodia si autoritatea asupra acestora. Acest subiect este deosebit de important, indiferent de relatiile dintre voi, ca fosti soti, pentru buna dezvoltare fizica, emotionala si intelectuala a copiilor vostri. Acesta este unul dintre momentele in care sfatul avocatului este vital. Importanta subiectului depaseste cu mult interesele sotilor, sau cel putin ar trebui sa o faca.

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!