Bancruta frauduloasă

Infracțiune care constă în săvârșirea de către o persoană a uneia din următoarele fapte: falsificarea, sustragerea sau distrugerea evidenţelor debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia; înfăţişarea de datorii inexistente sau prezintarea în registrele debitorului, în alt act sau în situaţia financiarăde sume nedatorate, rțifiecare dintre aceste fapte fiind săvârşite în frauda creditorilor; înstrăinarea, în frauda creditorilor, în caz de insolvenţă a debitorului, a unei părți din active. (art. 143 al. 1 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței)

Un dictionar juridic online reprezinta o modalitate rapida de a intelege si invata, definitiile si terminologia folosita in dreptul. Compilat pentru o gama larga de persoane ce pot fi interesate de acesti termeni in spete proprii sau cunoscute, acest dictionar online faciliteaza extragerea de informatii intr-un termen scurt.

Dictionarul este impartit in 3 categorii. Termenul de fata face parte din categoria Drept penal. Pentru alte categorii, selectati din meniul drop-down din partea de sus a dictionarului.

Pentru consultanta juridica de specialitate, nu ezitati sa ne contactati. Cabinet avocat drept penal Bucuresti “Ivan Razvan Claudiu”, cu peste 10 ani practicieni, va sta la dispozitie pentru consultanta si reprezentare in diversele spete de domeniul penalului.

Un avocat bun, specializat in drept penal va poate ajuta sa treceti peste momentele dificile din viata dumneavoastra. Ia legatura cu noi!

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!