Cabinet Ivan Razvan Claudiu: avocat specializat drept penal Bucuresti

Bine ati venit pe site-ul cabinetului nostru de avocatura!

Va multumim pentru timpul acordat si promitem ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ne asigura de satisfactia solicitarilor sau nevoilor dumneavoastra.

Avocatul este una dintre partile fundamentale ale sistemului nostru de drept, indispensabili realizarii justitiei, esentiali pentru buna functionare a acestora (Art. 39 Legea 51 / 1995) . Acest lucru este valabil pentru toate tarile civilizate. Avocatul promoveaza si apara libertatile omului, drepturile si interesele legitime ale oricarei persoane. Acesta este rolul nostru pe care ni-l asumam cu toatea raspunderea si seriozitatea.

Cabinetul de avocati Bucuresti “Ivan Razvan Claudiu”, prin experienta si cunostintele dobandite de avocatii sai in anii de experienta castigati, colaboreaza indeaproape cu clientii sai si depune toate eforturile necesare pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale acestora. Avem rezultate care vorbesc de la sine in apararea clientilor nostri in ariile de expertiza, domenii in care am investit ani de studiu, pregatire.

Suntem informati si pregatiti, la curent cu schimbarile legislative, cu publicatiile stintifice din acest domeniu, cu deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Curtii Constitutionale, cu progresele tehnice cu implicatii relevante in materie probatorie. Continua pregatire si dezvoltare in domeniul juridic dar si in afara lui ne permit sa gasim solutii eficiente cu rezultate concrete, manifeste.

Colaboram cu o serie intreaga de experti autorizati pentru a asigura calitatea reprezentarii si formularea de argument solide in fata instantelor de judecata, a organelor judiciare si a altor parti implicate, experti cum ar fi : notari, executori judecatoresti, experti tehnici, psihologi, psihiatrii, experti contabili, etc.. Ajutorul acestor specialisti a fost (si este) nepretuit data fiind complexitatea cazurilor carora ne-am dedicat si in care expertiza lor a dezvaluit argumente, probe, perspective ce au condus la rezultate favorabile, in final la satisfacerea ori apararea drepturilor si  intereselor legitime ale clientilor nostri.

Avem resursele umane si tehnice necesare pentru a aborda fiecare caz intr-un mod patrunzator, complet, organizat. Experienta, cunostintele acumulate dar si luciditatea cu care abordam si tratam fiecare caz/client in parte ne fac un partener de incredere pentru cele mai bune rezultate. Unul dintre atuurile care ne recomanda sunt stransa colaborare, apropiere, dintre cabinetul nostru de avocati si clientii nostri, apropiere ce ne permite sa fructificam toate informatiile utile si relevante in caz, informatii pe care le aflam impreuna.

Prerogativele unui avocat bun specializat in drept penal

Asa cum am invatat de la mentorii nostri , un avocat bun in dreptul penal (si nu numai) stie unde sa caute si cu ce unelte pentru a putea construi cazul. Un avocat bun de drept penal stie sa coopereze cu clientul sau, sa releve argumente sau perspective noi, sa apeleze la specialistii tehnici (nejuridici) sau la softuri de specialitate pentru a descoperi slabiciunile argumentelor ce pot fi aduse impotriva nevinovatiei clientului sau. Un avocat bun de drept penal este obligat sa gandeasca in avans, sa se pregateasca temeinic, sa aiba intuitie, fler, perspicacitate.

Avocatul isi desfasoarea activitatea sub protectia si reglementarea oferita in principal de Legea Nr. 51 / 1995 si Statutul Profesiei. El isi desfasoarea activitatea in mod independent si se supune numai legii. Scopul existentei sale este sa promoveze si sa apere libertatile conferite de legislatia interna si internationala, drepturile si interesele legitime ale clientilor sai (Art. 2 Al. 3 Legea 51 / 1995). In acest scop are dreptul (Art. 2, Al. 3, anterior mentionata lege) sa asiste si sa reprezinte persoanele fizice si juridice in fata instantelor si altor organe de jurisdictie, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor si institutiilor publice, parti mentionate care au obligatia corelativa de a asigura avocatului desfasurarea nestingherita a activitatilor sale (in conditiile legii). Activitatea acestuia se realizeaza prin activitati specifice precum : consultatii si cereri cu caracter juridic, Asistenta si reprezentare, redactarea de acte juridice, apararea si reprezentarea drepturilor cu mijloace specifice, activitati de mediere, etc..

Contactul dintre un avocat si clientul sau este ocrotit de lege si nu poate fi stanjenit sau controlat, in mod direct sau indirect, de niciun organ al statului, asa cum prevede articolul 36 din legea profesiei sale. El este obligat sa depuna toata diligenta pentru indeplinirea scopului functiei sale si sa faca uz de toate mijloacele legale puse la dispozitia sa si a clientilor sai pe care le considera favorabile pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Avocatii cabinetului nostru din Bucuresti sunt specializati in dreptul penal, au conduita ceruta de Statutul Avocatilor si de Lege, isi desfasoarea activitatea cu toata priceperea dobandita cu greu, in anii de experienta, studiu, dezvoltare.

In final, trebuie mentionat ca un avocat bun specializat in dreptul penal stie sa exploateze la maximum garantiile legale instituite pentru protectia suspectilor si inculpatilor in procesele penale. In acest sens, Art. 4 din Codul de procedura penala garanteaza persoanelor Prezumtia de nevinovatie. Orice persoana este considerata nevinovata pana la momentul stabilirii vinovatiei sale printr-o hotarare de condamnare ramasa definitiva. Mai mult, dupa administrarea probatoriului, orice indoiala in formarea convingerii organelor judiciare se interpreteaza in favoarea suspectului sau inculpatului. Asa cum mentionam anterior, misiunea unui avocat bun de drept penal este aceea de a mentine in limitele legale si de a se asigura prin argumentele, probele propuse, perspectivele aduse, garantia de nevinovatie a clientului sau este respectata in cel mai strict mod si ca ea va fi inlatura numai prin dovedirea dincolo de orice indoiala rezonabila a acuzatiilor ce se aduc impotriva lui.

In loc de incheiere, nutrim speranta ca v-am convins de importanta alegerii unui bun avocat, prezentandu-va obiectiv si pe scurt, cadrul legal, avantajele, atuurile, beneficiile de care va puteti bucura colaborand cu avocatii nostri specializati in dreptul penal.

Cu deosebita consideratie,

Ivan Claudiu Razvan - Avocat drept penal Bucuresti

Poza Parasirea locului

Parasirea locului accidentului

Potrivit Codului Penal, fapta de a parasi locul accidentului fara incuviintarea politiei sau a procurorului care efectueaza cercetarea la locul faptei

Citeste
Poza Traficul

Traficul

 
Traficul de fiinte umane – profilul general al recrutorului si sfaturi pentru prevenirea acestei penalitati
 
Traficul de p

Citeste
Poza Raspunderea Penala a Minor

Raspunderea Penala a Minorilor

 
Raspunderea penala a minorilor
 
Din pacate, pentru ca exista un numar mare de infractiuni comise de minori, leguitorul roma

Citeste
Poza Darea si Luarea de Mita

Darea si Luarea de Mita


Luarea si darea de mita - In ce conditii se considera infractiune?
 
Coruptia cuprinde o serie vasta de infractiuni. In societa

Citeste
Poza Cateva secrete ale meseriei de

Cateva secrete ale meseriei de avocat in dreptul penal

Sunt lucruri pe care le intalnim cel putin saptamanal in activitatea noastra in calitate de avocati ai dreptului penal. Cu cat avem mai multi clienti

Citeste
Poza Clasarea sau renuntarea la

Clasarea sau renuntarea la urmarirea penala

Nu orice dosar deschis pentru infractiuni penale ajunge sa fie finalizat cu pedeapsa. Unele sunt clasate, in alte cazuri se recurge la mediere, impaca

Citeste
Poza Accidente rutiere si prevederi in c

Accidente rutiere si prevederi in cazurile penale

Cauzele producerii unui accident pot fi multiple si de cele mai multe ori nu reprezinta procedura unui caz penal. Fie ca este vorba de neatentie, obos

Citeste
Poza Punerea in miscare a procesului pen

Punerea in miscare a procesului penal si drepturile suspectului

Atunci cand se realizeaza o cercetare penala, scopul ei este de stabilire a infractiunii, daca a fost savarsita si care au fost circumstantele. Exista

Citeste

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!