Cabinet Ivan Razvan Claudiu: avocat specializat drept penal Bucuresti

Bine ati venit pe site-ul cabinetului nostru de avocatura!

Va multumim pentru timpul acordat si promitem ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ne asigura de satisfactia solicitarilor sau nevoilor dumneavoastra.

Avocatul este una dintre partile fundamentale ale sistemului nostru de drept, indispensabili realizarii justitiei, esentiali pentru buna functionare a acestora (Art. 39 Legea 51 / 1995) . Acest lucru este valabil pentru toate tarile civilizate. Avocatul promoveaza si apara libertatile omului, drepturile si interesele legitime ale oricarei persoane. Acesta este rolul nostru pe care ni-l asumam cu toatea raspunderea si seriozitatea.

Cabinetul de avocati Bucuresti “Ivan Razvan Claudiu”, prin experienta si cunostintele dobandite de avocatii sai in anii de experienta castigati, colaboreaza indeaproape cu clientii sai si depune toate eforturile necesare pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale acestora. Avem rezultate care vorbesc de la sine in apararea clientilor nostri in ariile de expertiza, domenii in care am investit ani de studiu, pregatire.

Suntem informati si pregatiti, la curent cu schimbarile legislative, cu publicatiile stintifice din acest domeniu, cu deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Curtii Constitutionale, cu progresele tehnice cu implicatii relevante in materie probatorie. Continua pregatire si dezvoltare in domeniul juridic dar si in afara lui ne permit sa gasim solutii eficiente cu rezultate concrete, manifeste.

Colaboram cu o serie intreaga de experti autorizati pentru a asigura calitatea reprezentarii si formularea de argument solide in fata instantelor de judecata, a organelor judiciare si a altor parti implicate, experti cum ar fi : notari, executori judecatoresti, experti tehnici, psihologi, psihiatrii, experti contabili, etc.. Ajutorul acestor specialisti a fost (si este) nepretuit data fiind complexitatea cazurilor carora ne-am dedicat si in care expertiza lor a dezvaluit argumente, probe, perspective ce au condus la rezultate favorabile, in final la satisfacerea ori apararea drepturilor si  intereselor legitime ale clientilor nostri.

Avem resursele umane si tehnice necesare pentru a aborda fiecare caz intr-un mod patrunzator, complet, organizat. Experienta, cunostintele acumulate dar si luciditatea cu care abordam si tratam fiecare caz/client in parte ne fac un partener de incredere pentru cele mai bune rezultate. Unul dintre atuurile care ne recomanda sunt stransa colaborare, apropiere, dintre cabinetul nostru de avocati si clientii nostri, apropiere ce ne permite sa fructificam toate informatiile utile si relevante in caz, informatii pe care le aflam impreuna.

Prerogativele unui avocat bun specializat in drept penal

Asa cum am invatat de la mentorii nostri , un avocat bun in dreptul penal (si nu numai) stie unde sa caute si cu ce unelte pentru a putea construi cazul. Un avocat bun de drept penal stie sa coopereze cu clientul sau, sa releve argumente sau perspective noi, sa apeleze la specialistii tehnici (nejuridici) sau la softuri de specialitate pentru a descoperi slabiciunile argumentelor ce pot fi aduse impotriva nevinovatiei clientului sau. Un avocat bun de drept penal este obligat sa gandeasca in avans, sa se pregateasca temeinic, sa aiba intuitie, fler, perspicacitate.

Avocatul isi desfasoarea activitatea sub protectia si reglementarea oferita in principal de Legea Nr. 51 / 1995 si Statutul Profesiei. El isi desfasoarea activitatea in mod independent si se supune numai legii. Scopul existentei sale este sa promoveze si sa apere libertatile conferite de legislatia interna si internationala, drepturile si interesele legitime ale clientilor sai (Art. 2 Al. 3 Legea 51 / 1995). In acest scop are dreptul (Art. 2, Al. 3, anterior mentionata lege) sa asiste si sa reprezinte persoanele fizice si juridice in fata instantelor si altor organe de jurisdictie, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor si institutiilor publice, parti mentionate care au obligatia corelativa de a asigura avocatului desfasurarea nestingherita a activitatilor sale (in conditiile legii). Activitatea acestuia se realizeaza prin activitati specifice precum : consultatii si cereri cu caracter juridic, Asistenta si reprezentare, redactarea de acte juridice, apararea si reprezentarea drepturilor cu mijloace specifice, activitati de mediere, etc..

Contactul dintre un avocat si clientul sau este ocrotit de lege si nu poate fi stanjenit sau controlat, in mod direct sau indirect, de niciun organ al statului, asa cum prevede articolul 36 din legea profesiei sale. El este obligat sa depuna toata diligenta pentru indeplinirea scopului functiei sale si sa faca uz de toate mijloacele legale puse la dispozitia sa si a clientilor sai pe care le considera favorabile pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Avocatii cabinetului nostru din Bucuresti sunt specializati in dreptul penal, au conduita ceruta de Statutul Avocatilor si de Lege, isi desfasoarea activitatea cu toata priceperea dobandita cu greu, in anii de experienta, studiu, dezvoltare.

In final, trebuie mentionat ca un avocat bun specializat in dreptul penal stie sa exploateze la maximum garantiile legale instituite pentru protectia suspectilor si inculpatilor in procesele penale. In acest sens, Art. 4 din Codul de procedura penala garanteaza persoanelor Prezumtia de nevinovatie. Orice persoana este considerata nevinovata pana la momentul stabilirii vinovatiei sale printr-o hotarare de condamnare ramasa definitiva. Mai mult, dupa administrarea probatoriului, orice indoiala in formarea convingerii organelor judiciare se interpreteaza in favoarea suspectului sau inculpatului. Asa cum mentionam anterior, misiunea unui avocat bun de drept penal este aceea de a mentine in limitele legale si de a se asigura prin argumentele, probele propuse, perspectivele aduse, garantia de nevinovatie a clientului sau este respectata in cel mai strict mod si ca ea va fi inlatura numai prin dovedirea dincolo de orice indoiala rezonabila a acuzatiilor ce se aduc impotriva lui.

In loc de incheiere, nutrim speranta ca v-am convins de importanta alegerii unui bun avocat, prezentandu-va obiectiv si pe scurt, cadrul legal, avantajele, atuurile, beneficiile de care va puteti bucura colaborand cu avocatii nostri specializati in dreptul penal.

Cu deosebita consideratie,

Ivan Claudiu Razvan - Avocat drept penal Bucuresti

Poza stupefiant

stupefiant

 
Art.1
In prezenta lege termenii și expresiile de mai jos au următorul înțeles:
a) substanțe aflate sub control național

Citeste
Poza Cine ne asculta la vorbitor?

Cine ne asculta la vorbitor?

De foarte multe ori in lumea dreptului penal apare un fenomen care este tratat superficial de catre aparatori, cei care sunt chemati sa apere drepturi

Citeste
Poza DREPTUL LA APĂRARE

DREPTUL LA APĂRARE

Dreptul la apărare, ca valoare socială, este necesar oricărui mediu social, formarea elementelor acestuia în diferitele etape ale civilizaţiei cu

Citeste
Poza CLASIFICAREA TERMENELOR ÎN PROCESU

CLASIFICAREA TERMENELOR ÎN PROCESUL PENAL

 Noţiunea şi importanţa termenelor
Raporturile juridice, ca și normele care le reglementează, sunt create, modificate sau stinse sub impe

Citeste
Poza Explicarea criteriilor de Individua

Explicarea criteriilor de Individualizare a pedepselor (Art. 74 noul cod penal)

Asa cum am mentionat in articolul anterior pe aceasta tema, alegerea pedepsei (in cazul pedepselor alternative, sau in cazul sanctiunilor penale impot

Citeste
Poza Individualizarea pedepselor conform

Individualizarea pedepselor conform noului Cod Penal in vigoare

De ce sa te informezi cu privire la cele expuse mai jos? Se intampla chiar si celor mai buni dintre noi sa comita fapte prevazute de legea penala, in

Citeste
Poza Conducerea unui vehicul fara permis

Conducerea unui vehicul fara permis in stare de necesitate

Care sunt conditiile in care instanta de judecata va aprecia conducerea unui vehicul fara detinerea unui permis de conducere in stare de necesitate?

Citeste
Poza Legitima aparare in acceptiunea Cod

Legitima aparare in acceptiunea Codului Penal

 
Odata cu intrarea in vigoare a Codului Penal, adoptat la data de 01. 02. 2014, definitia legitimei aparari a capatat o forma noua si mai exp

Citeste

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!