Cele mai frecvente motive de divort – Partea a 3-a

In acest articol o sa tratam doua dintre cauzele pe care noi, in calitate de avocati, suntem cel mai bine pregatiti si echipati sa le rezolvam, data fiind natura lor delicata si domeniul nostru de activitate. O sa pregatim pe scurt pe cea mai putin delicata dintre cauze si o sa trecem la acea cauza ce genereaza multa suferinta, tensiune si conflict, pentru foarte multe persoane casatorite.

Lipsa echilibrului sau a egalitatii in cuplu. Nu vorbim despre acea egalitate de sarcini, de responsabilitati, de venituri, sau de orice alt aspect masurabil intr-un mod concret. Ne referim la acea egalitate ce izvoraste din respectul datorat fiintelor umane, in general, sotilor in particular, izvoraste din dragostea purtata pentru celalalt, din dorinta de a avea langa tine un partener sanatos, fericit, capabil sa lupte pentru binele familiei. Asta inseamna ca sotii trebuie sa aiba o putere de decizie egala, aceleasi drepturi si posibilitatea de a afecta relatia si modul in care se desfasoara ea in aceeasi maniera. Unilateralitatea intr-o casatorie (sau orice relatie bazata pe valori specifice casatoriei) va aduce instrainare, resentimente, dificultati in a mentine acea punte de legatura indispensabila intre soti. Cuvantul unui sot trebuie sa aiba aceeasi greutate ca a celuilalt, exceptie facand situatiile si cazurile in care chiar voi doi ati convenit altfel.

In ce priveste echilibrul, nu putine sunt momentele in viata de cuplu in care simtim foarte clar ca avem responsabilitati mai multe, stres mai mult, griji mai multe, iar partenerul pare sa se bucure de libertatea castigata in lipsa lor fara apreciere pentru ceea ce voi faceti pentru caminul vostru, bunastarea voastra, sau, de ce nu, fericirea voastra. Este un moment in care va simtiti nedreptatiti si neintelesi, simtiti ca persoana iubita nu intelege importanta si semnificatia acestui echilibru.  

Desi suna abstract, comportamentul sotilor care nu tin cont de celalalt in maniera descrisa mai sus va genera in timp o relatie nesanatoasa, dezechilibrata si istovitoare pentru parteneri.

Ultimul tratat in aceasta serie de articole despre motivele de divort este una dintre acele cauze a caror importanta si atentie cuvenita lor impun contactarea unui avocat de urgenta. Aveti nevoie de un om competent si obiectiv care sa trateze lucrurile cu seriozitate, atentie. Avocatul va poata sfatui cel mai bine in aceste cazuri.

Vorbim despre cazurile in care un sot il abuzeaza, emotional si/sau fizic, pe celalalt.  Violenta in familie si abuzul sunt, pe cat de greu de vorbit despre ele, pe atat de important sa o faceti. Aveti nevoie sa primiti sprijinul necesar pentru a depasi acest moment dificil al vietii voastre. Nu intarziati, nu incercati sa va explicati sau sa rezolvati singuri. Toate cazurile de abuz au nevoie de atentia si pregatirea unor oameni specializati, capabili si cu experienta. Contacteaza biroul nostru de avocatura si primeste ajutorul nostru.

Apreciind importanta acestui subiect si lipsa mediatizarii si tratarii lui in societatea noastra am hotarat sa acordam importanta cuvenita intr-un articol separat pentru a intelege mai bine importanta sfatului de mai sus. Cere ajutor acum!

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!