Consecintele divortului impulsiv

Inainte de a demara procedura desfacerii casatoriei, sau mai direct spus a divortului, orice persoana care tinteste un astfel de demers trebuie in primul rand sa se cunoasca foarte bine pe sine, pentru ca acest demers pe langa faptul ca implica proceduri de tehnica juridica are si o componenta de ordin psihologic cu efecte ce nu pot fi cunoscute in viitor sau mai bine zis se activeaza resorturi interioare ale persoanei care pot fi pentru aceasta atat distrugatoare cat si pozitive.

Divortul este un pas care odata demarat in faza de judecata sau in alte proceduri stabilite de lege lasa urme adanci in interiorul persoanei, urme care cu greu se pot acoperii si pentru a nu se ajunge in situatia ca acest demers sa fie negativ pentru cel sau cea care pasesc pe acest drum, trebuie ca persoana sa-si raspunda la intrebare "Vreau cu adevarat sau divortez?"

Multe persoane doresc a face acest pas manate de o emotie de moment negativa de obicei, provocata de partenerul de viata si atunci persoana actioneaza impulsiv folosind divortul ca o arma de razbunare sau de a plati o polita partenerului de viata. De cele mai multe ori persoanele care gandec a divorta din astfel de motive nu cunosc, ca odata ce intra direct in morisca juridica si partenerul de viata primeste din partea lor cererea de divort, pot sa-si distruga iremediabil, nu sansa de a se impaca cu celalalt, ci increderea de care se bucura pana in acel moment in ochii partenerului ce nu a demarat procedura de divort.

De aceea este bine, ca divortul sa fie un procedeu bine cantarit si analizat inainte de a fi utilizat. Nu este de ajuns doar sa actionezi ci este mai important sa te proiectezi in viitor alaturi de partener si sa incerci sa realizezi daca vrei cu adevarat sa divortezi de aceasta.

Folosirea divortului ca arma de santaj emotional, denota ca persoana care doreste sa foloseasca divortul in acest scop este o fire nesigura pe sine si manata de dorinta de control asupra a tot ceea ce o inconjoara care nu stapaneste notiunea de familie si care vede in partenerul de viata o fiinta care umple un gol sufletesc si nu o jumatate care o completeaza intr-o armonie perfecta.

Divortul implicand costuri cu onorarii avocatiale, cu taxe de timbru judiciar si costuri ce tin de viata persoanala a persoanei, daca este folosit ca arma dupa cum am mai aratat, aduce doar pierderi persoanei pentru ca finalul este intotdeauna acelasi si anume RENUNTAREA LA CEREREA DE DIVORT.

Aici pierderea cea mai mare pe care o risca persoana ce a jucat aceasta carte nu este de ordin financiar chiar daca si acest lucru conteaza ci este dupa cum am aratat, ca celalalt partener isi va pierde increderea si va avea din acel moment al primirii actelor de divort o alta atitudine fata de reclamant, atitudine care nu se va mai schimba niciodata, pentru ca demersul reclamantului considerat ca soc de catre parat, nu va fi iertat niciodata de cel din urma chiar daca declarativ v-a afirma " nu-i nimic, te-am iertat pentru ce a-i facut".

De aceea trebuie foarte bine chibzuit care este mobilul care te face sa divortezi iar daca acest mobil este "mania controlului" renunta imediat la divort si cauta a discuta cu partenerul de viata inainte sa-l faci sa sufere iremediabil, iar daca mobilul este ca nu te mai poti regasi pe tine alaturi de partenerul de viata din motive ce-i sunt imputabile lui, atunci demareaza imediat procedura divortului.

Intotdeauna inainte de a semna un contract privitor la divort cu o persoana, avocatul este obligat de constiinta sa sa aiba o discutie prealabila cu aceasta, pentru a afla daca acea persoana vrea cu adevarat sa destrame o familie sau doreste sa foloseasca divortul ca o unealta de control asupra celuilat partener. In ambele situatii avocatul trebuie sa-i ofere persoanei cea mai buna consiliere si reprezentare in functie de alegerea acesteia.

Trebuie spus in final ca este foarte usor sa te razgandesti sa renunti la divort dar acest fapt aduce costuri sufletesti ce nu mai pot fi acoperite niciodata, deci "ATENTIE LA CE VREM!!!!

avocat Razvan Ivan Claudiu

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!