Furtul sub aspect social si juridic

Adesea, imaginea romanilor este asociata cu una a hotilor si a infractorilor, o portretizare care a devenit deja obisnuita in mass-media. Cu toate ca poporul roman este recunoscut pentru principiile riguroase si sanatoase dupa care se ghideaza, in viata apar anumite momente in care nevoile, reactiile impulsive sau pur si simpla natura unor situatii ne imping in anumite conjuncturi nefaste pentru care trebuie sa platim.

In societatea actuala, una dintre infractiunile care se savarseste destul de frecvent in randul tinerilor, dar si a celor mai in varsta este furtul. Marea majoritate dintre noi am fost invatati si pregatiti asupra modului in care sa protejam fata de infractorii care savarsesc aceasta fapta si mai ales despre cum sa apelam la protectia juridica. Este absolut firesc sa se intemeieze un sistem prin care societatea sa se simta in siguranta si de asemenea sa stie ca si bunurile pe care le detine orice persoana sunt in aceeasi siguranta.

Daca aspectele care ne sunt asigurate noua, ca victime ale acestei fapte ne sunt familiare, este important de stiut ca mai putin cunoscute sunt informatiile cu privire la ocrotirea faptuitorului. Poate fi revoltator pentru unii sa auda de drepturile unui infractor, cel mai adesea, el fiind blamat si exclus din comunitate.

Apararea infractorului

Legislatia romana prin principiile care guverneaza dreptul penal, ofera oricarui suspect si faptuitor multiple moduri de  a-si sustine nevinovatia sau cel putin sa se apere juridic. Cei mai multi stiu faptul ca furtul este o infractiune care poate fi de mai multe forme, obiectul ei putand consta in lucruri totalmente lipsite de valoare, precum si in bunuri cu o mare insemnatate. Indiferent de acestea, furtul este sanctionat oricum, iar cel care savarseste o astfel de fapta nu scapa mereu doar cu amenda, putand sa plateasca cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Nemultumirile de zi cu zi si exemplele politice extrem de negative ii determina pe multi cetateni sa incerce cai mai usoare in viata, asa-zisele „scurtaturi”, incalcand legea si sfidand intr-o oarecare masura pe cei care se conformeaza normelor. Dreptul intervine in acest sens cu sanctiuni specifice, iar in lipsa unei aparari juridice corespunzatoare, pedeapsa poate sa fie vadit mai mare decat ar fi cazul. Acuzatiile sunt foarte usor de prezentat si adus, iar sa faci fata la toate si sa iti argumentezi cauza intr-un mod corect este extrem de dificil.

Prezenta unui avocat de drept penal devine in acest fel foarte importanta. Din obisnuinta omului de a acuza si de a arunca cu noroi intr-o persoana, a devenit foarte dificil ca cineva sa se poata ridica, iar omul obisnuit care nu isi cunoaste drepturile in litera si spiritul lor poate avea mari probleme in a se apara. Cu ajutorul unui avocat specializat in domeniul penal si cu o experienta larga in spete similare va veni cu toate sfaturile de care va avea nevoie cel in cauza si ii va garanta apararea juridica.

Chiar si atunci cand pare ca nu mai exista nicio scapare si ca acuzatiile sunt mai mult decat s-ar putea face, este important de stiut ca posibilitati exista, iar colaborarea cu un specialist in domeniu va face diferenta. Nu trebuie sa renunti si sa accepti acuzatiile si sentinta care va veni, viata poate fi mult prea frumoasa si merita traita alaturi de familie si oamenii dragi, nu in spatele gratiilor unde demnitatea si imaginea iti vor fi calcate in picioare.

Cabinetul nostru Avocat Ivan iti sta la dispozitie in orice moment pentru a-ti oferi consultanta si aparare juridica in fata instantei. Lupta pentru adevarul si cauza ta, iar noi vom fi cu tine, aratandu-ti ca se poate.

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!