Infidelitatea - motivul frecvent al divorturilor

Educatia civica din scoli ne invata ca familia este celula de baza a societatii. In generatiile mai varstnice, optiunea divortului era pe ultimul loc sau mai mult decat atat, nici macar nu se lua in calcul, mergand pe premisa ca fiecare are datoria crestineasca de “ a-si duce crucea” indiferent de probleme.

Acest lucru ar putea fi reprezentat si de conditia de casnica a femeii din acea perioada, astfel acestea aflandu-se in incertitudinea independentei financiare. Asa ca oricat era de greu de suportat acea casnicie care poate la un moment dat devenea toxica atat pentru copii, cat si pentru ele, acestea se resemnau cu acest gand si mergeau mai departe.

Divorturile si secolul XXI

In ultima perioada, rata divortului s-a aflat in continua expansiune devenind parca o moda, un exemplu bun fiind reprezentat de divorturile marilor staruri de film sau ale altor vedete promovate de media. Aceasta situatie neplacuta nu vine niciodata singura si in majoritatea cazurilor se ajunge in instanta pentru faptul ca nu sunt ambele parti de acord, drept urmare, un apelarea unui avocat pentru divort poate fi o solutie cat se poate de realista.

In principiu, majoritatea divorturilor atrag consecinte de natura psihica a unui partener, a ambilor parteneri si in cel mai grav caz acestea se orienteza in special asupra copiilor care pot ramane marcati psihic pentru toata viata de acest eveniment.

 In privinta acestor aspecte, ideal ar fi de gasit o cale de mijloc insa acest fapt devine usor in teorie si greu de pus in practica. Chiar si cu toate inconvenientele, se recomanda totusi renuntarea la mediul toxic creat de o relatie defectuasa si oprirea la timp a frustrarilor decat resemnarea ce poate duce la boli fizice si psihice.

Un sfat in acest sens poate fi ideea de a lua in calcul punctul de vedere al unui specialist daca se ajunge in cele din urma la divort. In aceasta privinta indicat ar fi sa apelati la un avocat pentru divorturi pentru a cataloga corect situatia, fara partea subiectiva adusa din impulsivitate, nervi si frustrari adunate.

Cauzele infidelitatii si ajungerea in situatia divortului

Experienta practica, demonstrata prin luarea in vedere a diversilor clienti, arata ca unul dintre principalele motive aduse de catre parti este acela al infidelitatii. Lipsa fidelitatii nu este insa singura care provoava decizia divortului.In spatele infidelitatii stau o serie de probleme care nu au fost gestionate la timp si astfel s-au dezvoltat suficient de mult incat sa poata fi reparate.

Printre multe altele, infidelitatea este scuzata in principal prin faptul ca sotul sau sotia nu se mai suporta ca prezenta si nu se mai pot privi unul in ochii celuilalt. Fie ca este vorba de lipsa comunicarii, a descoperirii unor puncte care poate nu sunt comune sau diferente de opinie ce escaladeaza din ce in ce mai des in certuri, toate acestea fac tot mai des simtita prezenta ideii de a sta separat,independent unul de altul fapt ce duce treptat la infidelitate. Se poate apela la un avocat divort in acest sens deorece sunt cativa pasi de urmat pentru o buna reprezentare in instanta de tipul probelor cat mai concrete, raspunsul la anumite intrebari ce tin de relatie s.a.m.d.

Alegerea optiunii de a apela la un avocat de divort presupune mai multe avantaje, astfel acesta va poate reprezenta in instanta cu argumente legislative, poate sa ofere sfaturi in ceea ce priveste posibilitatile de despagubire financiara, acte specifice intocmite pentru desfacerea casatoriei precum si probele necesarein situatia prezentata.

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!