intrebari cu raspuns

 

 

  

Intrebare

 Buna seara. Pot depune actele de divort daca eu am Buletinul pe localitatea Gaesti in Bucuresti. mentionez ca locuiesc cu chirie in Bucuresti si tot aici lucrez. Fosta sotie locuieste tot in Bucuresti dar are buletinul pe Gaesti. Daca se poate as dori sa vorbesc cu dvs. pentru introducere actiune divort. Multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai urgent.

 Raspuns

 Cerere de divort se depune la Judecatoria Gaesti

 O zi buna sa aveti.

 Intrebare

 Care este cuantumul sau cum se calculează pensia de întreținere a doi copii minori care au rămas în custodia soției mele după divorț? Precizez că lucrez in străinătate de 2 săptămâni dar fără forme legale.

Va mulțumesc frumos.

 Raspuns

 o treime din venitul net

 Intrebare

 Buna ziua,

Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti un punct de vedere referitor la modalitatea de partaj.

Lucrurile stau in felul urmator:

Urmeaza sa divortez, divort cerut de sotie, avem o fetita de 2 ani, un apartament luat prin credit bancar la care mai sunt 24 de ani de plata si o masina.

Sotia a hotarat sa imi lase mie apartamentul, eu sa ii las masina si sa platesc pensie alimentara. Mentionez ca apartamentul a fost achizitionat de impreuna , dar in momentul acela sotia digura in biroul de credite , drept urmare nu putea fi luata in calcul.

Intrebari: cum se va face partajul ?

 Raspuns

 Dupa divort se face partajul prin buna invoiala sau pe cale judecatoreasca daca nu exista consens.

Daca exista consens apelati la Notarul Public

 Intrebare

 Vreau sa divortez, dar stau cu chirie cu contract pe numele amandurara inregistrat la ANAF. Precizez ca sunt parinte unic al unei minore de 9 ani dintr-o relatie anterioara, iar sotul este propietar al unui imobil cu 3 camere. Eu nu am propietati si nici nu am unde sa ma duc. Un sfat, va rog frumos.

 Raspuns

Divortul va da dreptul de a pastra spatiul inchiriat mai ales ca aveti si un copil dar nu aveti niciun drept asupra apartamentului sotului. Sotul ar trebui sa plece dupa divort sau chiar inainte de divort din spatiul inchiriat

  Buna seara,

Am fost agățată la o firma care ofera asistenta la investițiile pe piata criptomonedelor,in funcția de agent de vânzări.Pentru fiecare suma încărcată de clienti în cont trebuia sa primesc 3% fin suma depusă sub forma de comision,avand un act adițional în care era specificat acest lucru.Timp de 4 luni cat am fost angajată nu am primit aceasta suma,de fiecare data amânandu-se data de plata a comisionului.Angajatorul și în momentul de fata tot amână data de plata.
Va rog sa îmi spune ti dacă as putea sa inventez un proces pentru a mi recupera acea suma.

 Raspuns

Pentru salariile neplatite actionati in judecata angajatorul. La fel si pentru sumele extra trecute in actul aditional. toate cele bune

 

Intrebare: E posibil sa iau numai amenda daca nu m am prezentat la un proces ca martor , avand in vedere ca declaratia mea data la sediul poliție a fost foarte subțire si nu pot ajuta mai deloc?
 
Raspuns :    Da, este posibil a primii o amenda intre 250 ron si 5000 ron in procesul penal.
 
Intrebare: Buna ziua ! Ma scuzati ca va scriu azi,am avut o problema pe data de 06.02.18 mi s a facut semn de un echipaj de politie de ordine publica sa opresc,eu nu am oprit am reusit sa fug de ei,am reusit sa parchez masina si la circa 100-200m m au luat de pe trotuar ,am fost dus la sectie au chemat rutiera cu alcooltestul acolo,si mi a iesit daca mai tin bine minte 0.65-0.70 ,am fost dus la INML,am platit analizele si inca nu mi a venit rezulatul desi le am platit acum 5 luni, ma itnereseaza daca ma puteti ajuta,si cat costa onorariul ! Va multumesc
 Raspuns :  Pentru alcoolul din sange veti avea un dosar penal iar pentru neoprirea la semnalul agentului rutier veti avea o contraventie cu permisul suspendat pentru 30 de zile si amenda clasa a 2 a intre 580-725 ron
 
Intrebare : Buna seara, va scriu acest mesaj cu rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema> in luna august a acestui an fratele meu a subcontractat si executat o lucrare de amenajare interioara unei firme de constructii, fara acte, iar patronul acestei firme refuza sa ii faca plata pentru munca prestata.De la data executarii lucrarii si pana acum el a promis ca face plata de mai multe ori atat verbal cat si prin sms. De circa 2 saptamani nu mai raspunde nici la telefon. Intrebarea mea este: ce putem face pentru a ne recupera banii? Exista vre-un mod de al constrage sa o faca?
 
Raspuns : Este vorba despre un caz de inselaciune.
 
Intrebare: Sunt căsătorită de 2 ani jum.vreau sa ne separăm.am cumparat o masina pe numele meu  cu credit din Anglia.Acum mia luat mașina cheile tot.Are dreptul până la divort sa nu imi dea masina?Multumesc.
Raspuns : Declarati masina furata

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!