Modalitati de recuperare a creantelor cu ajutorul unui avocat

Una dintre specializarile cabinetului nostru de avocatura este acela de recuperari de creante atat pentru persoane juridice cat si pentru cele fizice. Daca va aflati in situatia in care nu reusiti sa recuperati un bun material sau o suma de bani nu ezitati sa apelati la un avocat. Acesta va poate recupera debitul restant in cel mai scurt timp posibil, de multe ori chiar pe cale amiabila.

Din punctul de vedere al legii, creanta reprezinta un drept patrimonial relativ ce exprima indreptatirea creditorului de a revendica de la debitor indeplinirea obligatiei de a face (a da) sau a nu face ceva, pe care acesta din urma si-a asumat-o. Creanta reprezinta un activ pentru creditor si un pasiv pentru debitor.

Modalitati de recuperare a debitelor datorate cu ajutorul unui avocat:

Recuperarea creantelor pe cale amiabila.

Se realizeaza prin contactarea debitorului pentru instiintarea acestuia, pe cale telefonica sau in scris, prin instiintari si notificari de plata catre acesta; prin elaborarea, transmiterea si evidenta angajamentelor de plata asumate de datornici pana la stingerea integrala a datoriei.

Recuperarea creantelor pe cale judiciara.

Se realizeaza prin actionarea debitorului in instanta, in vederea recuperarii datoriei. Avocat de recuperari creante Bucuresti Ivan Razvan Claudiu va poate ajuta cu urmatoarele: elaborarea si transmiterea actiunilor in justitie impotriva datornicului; Reprezentarea dumneavoastra in fata instantei de judecata; reprezentarea dumneavoastra in dosarul de apel/recurs, daca va fi cazul.

Recuperarea creantelor pe calea executarii silite.

Se realizeaza prin inregistrarea cererii de executare silita pe rolul executorului judecatoresc desemnat de catre instanta de judecata si mentinerea legaturii cu acesta pana la finalizarea executarii silite si recuperarii creantei.

Recuperarea creantelor prin procedura insolventei.

Se realizeaza prin reprezentarea dumneavoastra la adunarile creditorilor si daca este nevoie, contestarea actelor efectuate de catre administratorul judiciar-lichidator, in cazul in care acestea nu corespund cu prevederile legale sau nu conduc la recuperarea creantei de la debitor. De asemenea va putem asista prin urmarirea respectarii de catre societatea debitoare a planului de reorganizare agreat de catre judecatorul sindic in cadrul procedurii de reorganizare.

Bunul mers al oricarei societati depinde de un flux stabil de capital si mentinerea activelor in cadrul acesteia. Din acest motiv recuperarea sumelor datorate de la diversi debitori este de o importanta majora, ajutand societatea comerciala sa isi efectueze intr-un mod normal activitatea zilnica. Un avocat de recuperari creante Bucuresti poate avea un impact benefic prin colectarea debitelor restante, acesta demonstrandu-si valoarea prin rezultate pozitive in cadrul actiunilor sale. In urma transmiterii documentelor necesare, doveditoare existentei creantei, prin fax, e-mail sau posta, va putem reintregi patrimoniul prin solutionarea intr-un mod favorabil ale contractelor neonorate, imprumuturilor restante, facturilor neincasate sau a oricarui fel de creanta.

Pe parcursul existentei acestuia, de aproape 10 ani, cabinetul de avocat Bucuresti specializat in recuperari creante Ivan, a deservit interesele si drepturile clientilor sai  reprezentand atat societatile debitoare aflate in insolventa cat si a celor creditoare in vederea recuperarii propriilor creante. Datorita acestei experiente putem da un raspuns oricarei probleme ivite in domeniul creantelor comerciale. Pentru orice problema de aceasta natura va invitam la o discutie pentru a gasi cea mai avantajoasa si rapida solutie.

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!