Proba veritatii

Dovada pe care o putea face cel chemat să raspundă pentru insultă sau calomnie, în scopul de a stabili adevărul afirmaţiei sau imputării făcute şi a înlătura astfel caracterul penal al faptei. Proba verităţii era admisibilă numai dacă afirmarea sau imputarea era săvârsită pentru apărarea unui interes legitim. Proba veritatii era admisibilă numai dacă afirmarea sau imputarea era săvârşită pentru apărarea unui interes legitim. Codul penal în vigoare nu incriminează infracţiunile de insultă şi calomnie.

Un dictionar juridic online reprezinta o modalitate rapida de a intelege si invata, definitiile si terminologia folosita in dreptul. Compilat pentru o gama larga de persoane ce pot fi interesate de acesti termeni in spete proprii sau cunoscute, acest dictionar online faciliteaza extragerea de informatii intr-un termen scurt.

Dictionarul este impartit in 3 categorii. Termenul de fata face parte din categoria Drept penal. Pentru alte categorii, selectati din meniul drop-down din partea de sus a dictionarului.

Pentru consultanta juridica de specialitate, nu ezitati sa ne contactati. Cabinet avocat drept penal Bucuresti “Ivan Razvan Claudiu”, cu peste 10 ani practicieni, va sta la dispozitie pentru consultanta si reprezentare in diversele spete de domeniul penalului.

Un avocat bun, specializat in drept penal va poate ajuta sa treceti peste momentele dificile din viata dumneavoastra. Ia legatura cu noi!

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!