Tactici si Strategii in realizarea unei aparari eficace (Partea a 2-a)

Aceasta este o continuare a celor mai importanti factori si a acelor strategii si tactici relevante din prisma construirii unei aparari solide. Va rugam cititi cu atentie Partea 1 si aveti in vedere ca in cazul in care aveti nevoie de un avocat cel mai indicat ar fi sa-l implicati in procesul penal cat mai repede. Timpul nu curge in favoarea dumneavoastra.

 • Fapte/Aspecte demonstrabile si probe fizice

  Exact ca in cazul alegerii si folosirii martorilor, un avocat angajat in apararea dumneavoastra va depune toate eforturile, intr-un proces in care sunteti contra-timp, sa gaseasca probe care pot contribui la strategia de aparare folosita. Intrucat realitatea fizica se modifica constant, probele, indiciile dispar sau se altereaza cu trecerea timpului (chiar la nivel de ore/zile). Acest lucru inseamna ca vor exista probe ca va pot disculpa si care vor sau pot disparea. Preintimpinati acest eveniment informand corect si complet avocatul si implicandu-l de indata in cazul dumneavoastra.

 • Rapoarte relevante ale autoritatilor, cum ar fi cele ale politiei, erori si credibilitatea acestora

  Unul dintre punctele cheie in crearea unei aparari solide este sa ne folosim de rapoartele politiei in legatura cu fapta sau circumstantele din jurul acesteia, sa ne asiguram ca aceste rapoarte au fost intocmite legal, cu respectarea tuturor cerintelor corespunzatoare, si ca ele intr-adevar reflecta realitatea. Sunt foarte multe cazuri penale, dupa cum s-a vehiculat si prin presa, in care apararea se construieste in jurul lipsei de credibilitate in cazul acestor rapoarte, fie din cauza unor erori, a unor lipsuri, etc.. In alta cazuri, intocmirea nelegala a acestor le discrediteaza din start si nu mai pot fi folosite in procesul penal.

 • Declaratii si rapoarte ale unor experti independent

  O alta tactica folosita intens, in special in sistemele judiciare si societatile mai moderne, este apelarea la un expert care sa ateste, sa confirme, sau sa infirme, ca anumite ipoteze si argumente sunt invalide din punct de vedere stintific. Experienta si credibiltatatea lor sunt esentiale pentru utilizarea acestor tactici. Ne mandrim, asa cum am mentionat si in pagina Despre noi, ca lucram indeaproape cu numerosi experti in diferite domenii de activitate care ne pot sfatui pentru a intelege mai bine (in construirea apararii) sau pot participa activ ca experti in procesul penal.

 • Schimbari legislative, decizii ale Curtii constitutionale ori ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie si efectele lor asupra procesului penal

  Cat se poate de relevant si important datorita schimbarilor legislative frecvente din ultimii ani. Legiuitorul poate impune noi conditii tipicitatii unei infractiuni, poate schimba forma de vinovatie a unor fapte, poate dezincrima partial sau total altele. Un avocat bine pregatit va intelege efectele practice a acestor schimbari in procesele penale pe care le reprezinta si modul in care le poate folosi spre beneficiul clientului sau. O aparare solida intotdeauna tine cont de legislatia in vigoare si de ultimele modificari aduse normelor curente.

In loc de incheiere, ne bucuram ca putem sa va informam si ca dumneavoastra veti fi un client mai bine pregatit sa faceti fata provocarilor din domeniul penal, mentinem invitatia si sfatul pe care-l apreciem ca cel mai important. Luati legatura cu un avocat de indata. Nu incercati pe cont propriu sa intelegeti ceea ce multor profesionisti in domeniu (avocati, judecatori, procurori, etc.) le-a luat 10-15 ani sa stapaneasca corespunzator.

Indiferent daca alegeti sau nu sa lucrati cu cabinetul nostru de avocatura, va dorim succes in toate demersurile!

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!