Tipuri de divort – avocat specializat divort Bucuresti

Conform datelor INS, rata divortului in Romania este in jurul a 25%,  raportat la numarul de casatorii dintr-un an.

Trecerea printr-un divort poate avea consecinte emotionale, psihologice si financiare asupra persoanelor implicate. Ce trebuie sa constientizati cand treceti prin acest moment dificil este ca veti avea nevoie de persoane ce va pot ajuta sa mergeti mai departe. Oricare ar fi motivele acestuia: infidelitate, violenta domestica, nepotrivire de caracter, neintelegeri, odata ce ati luat aceasta decizie, cel mai important pas este sa apelati la un avocat specializat in divort. Acesta este cel care va poate apara drepturile si care va va ajuta in luarea deciziilor importante pe tot parcursul procesului.

Legislatia in vigoare permite urmatoarele variante de divort:

  • Calea administrativa: se face in scris, prin formularea unei cereri de divort semnata si depusa personal de ambii soti in prezenta ofiterului de stare civila delegat. Aceasta poate fi depusa la primaria care are in pastrare actul de casatorie sau pe raza primariei de la ultima locuinta comuna. Aceasta cale nu este posibila in cazul divortului in care sunt implicati copii minori;
  • Calea notariala: spre deosebire de cea administrativa, divortul poate fi constatat de catre notar si in cazul existentei copiilor minori. Constatam totusi, ca in aceasta modalitate de divort, ambii soti trebuie sa cada de acord asupra tuturor aspectelor care privesc desfacerea casatoriei. Ex.: nume de familie pe care sa il poarte dupa divort, stabilirea cheltuielilor de crestere a copiilor, modalitati de pastrare a legaturilor cu minorii, stabilirea locuintei.. etc.
  • Calea instantei: Aceasta modalitate este cea mai folosita in cazurile in care sotii nu reusesc sa se inteleaga asupra aspectelor cu privire la detaliile divortului. In acest caz gasim trei motive ce pot fi invocate in instanta pentru desfacerea casatoriei:
  1. Divort din motive temeinice: in vederea pronuntarii acestuia, trebuie sa indepliniti trei conditii: existenta motivelor temeinice de divort, aceste motive sa fi afectat grav si iremediabil relatia dintre soti, imposibilitatea de a continua casatoria datorita acestor motive; Divort din culpa comuna: sotii pot solicita instantei desfacerea casatoriei din aceasta cauza, ca urmare a unor motive ce au vatamat grav raporturile de familie iar instanta de judecata constata vina ambilor soti. Probele pe baza carora se va lua aceasta decizie sunt: inscrisuri, martori sau interogatorii; Divortul din culpa exclusiva a unui sot: in acest caz, prezenta reclamantului la termenul de judecata este obligatorie. In cazul in care reclamantul nu se prezinta, instanta de judecata va respinge cererea de divort ca nesustinuta. Ca si motive posibile pentru acest tip de divort pot fi: violenta fizica sau verbala (in familie), alcoolism, neindeplinirea obligatiilor conjugale, etc..
  2. Divortul la cererea unui sot dupa o separare in fapt care a durat cel putin doi ani. In acest caz divortul se pronunta din culpa exclusiva sotului reclamant cu exceptia situatiei in care paratul se declara de cord cu divortul, caz in care divortul se pronunta fara vreo mentiune despre culpei sotilor.
  3. Divortul la cererea unuia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei; In acest caz divortul se pronunta fara vreo mentiune despre culpa sotilor date fiind motivele obiective invocate in ce priveste imposibilitatea continuarii casatoriei;

Ivan Razvan Claudiu, avocat divort si partaj Bucuresti: cu ce va pot ajuta:

  • Acordare de consultanta in vederea solutionarii cazului dumneavoastra intr-un mod cat mai avantajos;
  • Parcurgerea procesului de divort intr-un mod rapid, civilizat, fara griji; planificand fiecare etapa intr-un mod transparent;
  • Informare cu privire la drepturile si obligatiile pe care le aveti in cursul procesului de divort/partaj;
  • Redactarea documentelor juridice necesare;
  • Formularea cererilor (in numele dumneavoastra) in vederea obtinerii celei mai bune solutii;
  • Legalizarea hotararii judecatoresti pronuntata in urma procesului;

Asistenta unui avocat bun de divort in Bucuresti este esentiala pentru atenuarea stresului generat de acest proces cat si pentru obtinerea unei solutii cat mai juste si avantajoase. Acesta poate reprezenta o singura persoana din procesul de divort, in asa fel incat chiar daca cei doi soti se inteleg, acesta nu ii poate reprezenta pe amandoi.

Pentru un divort cat mai rapid, civilizat si avantajos, este recomandat sa apelati la un avocat specializat in divort. Cabinetul din Bucuresti Ivan Razvan Claudiu va poate consulta si asista in toate demersurile prezentate mai sus.

Nullum judicium sine deo Contacteaza-ne!